Accounting

Een boekhouding die juist, accuraat en tijdig is, klinkt logisch. Echter is dit niet altijd het geval. Dit kan grote gevolgen hebben. Voorbeelden van wat er fout kan gaan door een onjuiste boekhouding:

  • Beslissingen worden genomen op basis van onjuiste of onvolledige boekhoudkundige informatie kunnen onjuist zijn, met alle gevolgen van dien.
  • Er kunnen problemen ontstaan met derden, zoals bijvoorbeeld banken, belastingdienst of accountants.
  • Onjuiste weergave van de financiële gezondheid van de onderneming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onjuiste weergave van het nettoresultaat of liquiditeitspositie.

Om de juiste (stuur)informatie voorhanden te hebben, is een volledige en juiste boekhouding een absolute voorwaarde. In mijn verschillende functies heb ik een zeer gedegen kennis en ruime praktijkervaring opgedaan met:

  • US GAAP
  • IFRS
  • Dutch GAAP
  • German HGB

Bovendien heb ik op het gebied van IFRS een masterclass gevolgd bij Price Waterhouse Coopers en kan ik garanderen dat accounting onderdeel uitmaakt van mijn financiële expertise.

Daarnaast ben ik ook vele jaren verantwoordelijk geweest voor Financial Control en heb ik bijvoorbeeld een organisatie dusdanig ingericht dat deze voldeed aan alle voorwaarden van de SOX wet. Hierbij heb ik meerder audits ondergaan om dit te verifiëren. En deze audits zijn altijd zeer succesvol verlopen zonder noemenswaardige vermeldingen.