Brede financiële expertise

Door mijn opleiding, op zowel HBO als universitair niveau, in combinatie met mijn werkervaring ben ik in het bezit van een brede financiële expertise. Doordat ik zowel een meer theoretische universitaire opleiding heb gevolgd, als wel een praktisch georiënteerde HBO, ben ik goed staat om op verschillende niveau`s te functioneren.  Door mijn allround achtergrond, ben ik op praktisch alle gebieden van de financiële discipline inzetbaar.

Planning, forecasting en budgettering

Een forecast of budget is iets waar elke onderneming mee te maken heeft. In mijn ogen is dit een uitermate belangrijk instrument voor de bedrijfsvoering.

Een goed planning en budgetteringsproces delegeert de verantwoordelijkheden en maakt de dagelijkse bedrijfsvoering inzichtelijker en stroomlijnt de processen. Echter, het is van belang dat er inhoudelijk een goed plan wordt gecreëerd. Dit gaat dus veel verder dan slechts een aantal cijfers in een excel sheet invoeren.

Duidelijke aannames, concrete plannen hoe deze doelstelling te bereiken en idealiter vertaald in stuurbare de KPI`s.

Een planningsproces kan relatief tijdrovend zijn, maar is absoluut een noodzakelijk handvat. Een goed proces ter opvolging van de behaalde resultaten, met een duidelijke variantie analyse, en indien nodig bijsturing zijn een essentieel onderdeel van dit proces.

ERP implementatie

Een implementatie van een ERP-pakket doet menigeen het zweet uitbreken. Het is dan ook een ingrijpend proces, wat grote uitwerking heeft op een onderneming, positief maar helaas ook wel eens negatief.

Het technische aspect van een ERP-implementatie is uitermate belangrijk. Het uitvoerig testen voordat er wordt overgestapt vergt uiteraard veel aandacht.

Een ERP-implementatie heeft ook een grote invloed op de werkprocessen. In mijn opinie wordt dit nogal eens onderschat en wordt een implementatie, indien het ERP-pakket technisch goed functioneert, als succesvol gezien.

Het vooraf goed in kaart brengen wat er benodigd (of gewenst) is aan informatie, huidige knelpunten die dienen te worden opgelost zouden de eerste stap moeten zijn van het implementatie proces.

Het trainen van medewerkers, het inzichtelijk maken van de processen en duidelijk de verschillende verantwoordelijkheden vastleggen  zijn  kritische succesfactor. Hierbij moet het menselijke aspect niet worden onderschat. Een ERP-implementatie gaat bijna altijd samen met een change-proces, wat goed begeleid dient te worden.

In mijn opinie gaat een ERP-implementatie veel verder dan het technisch uitrollen van de software.

 

Overig

Buiten de hierboven beschreven financiële expertise bezit ik ook een goede kennis, mede opgedaan in de praktijk, op het gebied van:

  • Supply chain & demand planning.
  • Merger & aqcuisition.
  • Fiscale & juridische zaken.
  • Interne- & externe rapportage.

Zoals u hierboven kunt zien ben ik een allround professional, zowel qua opleiding als praktijkervaring. Voor mijn volledige CV verwijs ik graag naar de pagina over mij. Ook kunt u uiteraard terecht op mijn Linkedin profiel