Geboren en opgegroeid in de regio Amersfoort, heb ik altijd al een passie voor cijfers gehad. Sinds mijn vroege schooljaren was dit altijd mijn sterke punt op school. Voor mij was het dan ook snel duidelijk dat ik mijn opleiding in de richting van financiën zou voortzetten. Op de Hogeschool Utrecht heb ik mijn bachelorsdiploma in de richting bedrijfseconomie gehaald. Nadat ik was afgestudeerd, ben ik naar Groningen verhuisd waar ik mijn masters in Finance, Accounting en Investment aan de Rijksuniversiteit Groningen heb afgerond.

Mijn professionele carrière

Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn financiële carrière begonnen als Financieel analist bij Refac BV en daarna een korte periode bij het Ministerie van Defensie.

Vervolgens ben ik bij Fort Dodge Animal Health aan de slag gegaan. In totaal heb ik ongeveer 12 jaar bij Fort Dodge Animal Health doorgebracht, in verschillende posities.

Ik ben begonnen als financieel analist en heb verschillende functies doorlopen tot uiteindelijk de positie van CFO bij de Duitsland & Benelux organisatie, wat op dat moment de grootste lokale organisatie buiten de VS was.

Deel uitmaken van een multinational en werken in een multiculturele organisatie, was erg leerzaam. Door de verschillende rollen en kansen, heb ik vaardigheden ontwikkeld die mij verder hebben geholpen in de verschillende fasen van mijn carrière: hoe een team aan te sturen, leiderschap, beïnvloeding van mensen en communicatie.

De stap naar de IT-industrie

Nadat het bedrijf door Pfizer was overgenomen, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging was Head of Finance bij Traveltainment Gmbh, de marktleider in software-oplossingen in de reisindustrie in Duitsland. In totaal heb ik bijna 10 jaar in Duitsland gewerkt.

Dit is de software die u misschien gebruikt heeft tijdens het boeken van een hotelkamer via www.expedia.com of op één van de websites van een Duitse reisorganisatie.

Een compleet andere branche, aangezien de IT-industrie continue onderhevig is aan veranderingen. Dit gaf dit mij de gelegenheid om mijn vaardigheden en kennis opgedaan in de farmaceutische industrie te gebruiken in een andere bedrijfsomgeving en industrie.

Ik kwam bij het bedrijf nadat het was overgenomen door Amadeus ITG. Omdat het tot die tijd een privébedrijf was, moesten alle processen en procedures worden geïmplementeerd zoals dat hoort bij een multinational.

E-commerce startup

Ik heb altijd een verlangen gehad naar ondernemerschap en de droom om mijn eigen bedrijf te starten. In mijn opinie is dit een kans om mijn kennis verder te verbreden en uit mijn comfortzone te komen, en een nieuwe uitdaging. Na verschillende ideeën en plannen te hebben bekeken en herzien, heb ik besloten om een ​​e-commercebedrijf te starten.

Aangezien Finance nog steeds mijn passie is en altijd zal blijven, besloot ik om de ​​e-commerce te combineren en daarnaast als Freelancer aan de slag te gaan. Ook dit was nieuw en uitdagend, maar met mijn financiële expertise een logische stap.

Dit was een weg vol nieuwe ervaringen en nieuwe uitdagingen en alle mogelijkheden om te leren en te groeien. Ik ben begonnen me te richten op het opzetten van mijn e-commerce-bedrijf dat momenteel bijna geheel geautomatiseerd is. Na verloop van tijd heb ik zoals gepland mijn focus verlegd op het delen van mijn financiële expertise in verschillende projecten en interim-opdrachten.

Omdat ik geen achtergrond heb in IT of Webdesign, kan ik met trots zeggen dat ik onze online business volledig heb kunnen automatiseren. Met dat proces heb ik ook veel geleerd op dit gebied, zoals bijvoorbeeld SEO, SEA, XML-interfaces en Google Analytics.

Waarom freelancen?

Ik hou van uitdagingen. Een nieuwe situatie brengt het beste in mij naar boven. Snel de situatie of het probleem begrijpen en op zoek gaan naar een oplossing of bedenken wat er dient te gebeuren of wat er nodig is. Vervolgens uitvoeren en de resultaten hiervan terugzien. Dat is wat mij drijft, en is naar mijn mening wat het kenmerk is van een succesvolle freelancer.

Aangezien mijn e-commerce-activiteiten nu vrijwel vlekkeloos verlopen, concentreer ik me nu op freelancen op financieel gebeid, hetgeen mijn passie is en altijd zal blijven.

Ik geniet ervan om mijn expertise met bedrijven en organisaties te delen en om hen te ondersteunen doelen te behalen. Of om behoeften te voorzien, of een probleem op te lossen.

Ik kan mijn passie voor Finance en brede ervaring inzetten om samen te werken met bedrijven of organisaties en ze te ondersteunen om succesvol te zijn. Dit is voor mij erg bevredigend.

En met mijn ervaring met het vanaf de grond opzetten van een e-commerce-onderneming, breng ik aanvullende ervaring op het gebied van startups en e-commerce, die niet veel financiële mensen zullen hebben.

Ik ben een echte freelancer met ondernemerschap.

Mijn prive leven

Voor mijn rol als CFO bij Fort Dodge ben ik verhuisd naar het zuiden van Nederland, net aan de grens met Duitsland en België. Dit is mijn woonplaats voor de laatste 10 jaar waar ik gelukkig samenwoon met mijn vrouw.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. De prachtige omgeving van het mooie Limburg verkennen met veel mooie plekken om te wandelen.

Ik heb een passie voor voetbal, wat ikzelf ook voor meer dan 25 jaar actief heb gespeeld.

Ik hou ook van reizen, nieuwe en verschillende culturen ontdekken en meer te weten komen over de lokale bevolking. Mijn favoriete plekken zijn de Chinese muur, het standbeeld Christus de Verlosser in Rio, maar ook zwemmen met wilde manta rays op de Malediven is een levens verrijkende ervaring.